Ruşii se pregătesc să testeze cea mai puternică armă.Racheta Satan 2

ss 2 nuclear

Rusia se pregateste sa testeze una dintre cele mai temute arme ale sale, Satan 2, focosul nuclear care poate distruge un un teritoriu cat statul Texas sau cat Franta, scrie Express.co.uk.

Noua racheta intercontinentala a Rusiei ar intrece celebra Voevod, cunoscuta in Occident sub numele de Satana, si ar putea deveni cea mai mare racheta de acest tip produsa pana acum, putand transporta pana la 12 incarcaturi nucleare.

Presa din Rusia scrie ca „racheta poate sterge de pe fata Pamantului un teritoriu de dimensiunea Texasului”. Comentariile rusilor sunt interpretate ca mesaje de intimidare la adresa SUA.

Potrivit specialistilor, racheta ar fi invizibila pentru sistemele anti-radar si s-ar deplasa cu o viteza atat de mare incat scuturile de aparare s-ar dovedi inutile.

Noua racheta ruseasca Sarmat ICBM, la care se lucreaza de 7 ani si care va fi gata de teste in vara acestui an, va fi echipata, intre altele si cu o ogiva de 10 tone.

Dupa ce noua racheta va fi terminata, Sarmat va inlocui racheta strategica R-36M2 Voyevoda, poreclita de catre fortele NATO „SS-18 Satan”.

Pana in 2018, „Sarmat” trebuie sa fie disponibila pentru fortele armate ruse. Ea va efectua zboruri suborbitale pana la punctul in care focoasele se desprind si sunt capabile sa loveasca tinte independente.

Armata rusa a testat si in toamna anului trecut mai multe rachete intercontinentale. Potrivit Ministerului rus al Apararii, rachetele lansate in octombrie 2015 erau echipate cu focos multiplu de tip RS-24, care sporeste eficienta atacurilor balistice intercontinentale.

Focosul de tip RS-24 va fi elementul-cheie al capacitatilor balistice strategice ruse. In noiembrie, submarinul nuclear rus ‘Tula’ a efectuat cu succes un test cu racheta intercontinentala de tip Sineva (SS-N-23 Skiff in codificarea NATO).

Racheta a fost lansata de pe submarinul aflat in imersiune in apele Marii Barents si a lovit la ora planificata o tinta in poligonul ‘Kura’ din Peninsula Kamceatka, situata in Extremul Orient rus. Sineva este o racheta in trei trepte, are o raza de actiune de 11.500 de kilometri si poate transporta pana la patru incarcaturi nucleare.

sursa: aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *