RUŞII ÎŞI LAUDĂ SCULELE „ANTIDEVESELOASE”. CE PUTEM SĂ ZICEM? NE DESCHIDEM O STICLĂ DE VIN ŞI O LUĂM UŞOR SPRE CIMINTIR, FĂRĂ SĂ PRODUCEM PANICĂ

a60102a56aaf2c3f1277036c2fd1d075

Ca răspuns la amplasarea scutului antibalistic american în România, probabil că o baterie Iskander va fi instalată în Crimeea, împreună cu un regiment de bombardiere cu rază mare de acțiune Tu-22M3.

Timpul de pregătire a lansării pentru o baterie de rachete Iskander este de 4 minute, tactica utilizării acestora stabilește lansarea simultană a cîte două perechi de rachete, acestea avînd o abatere probabilă de 2-6 m.

Racheta Iskander poate avea diferite focoase convenționale (termobaric, bombe în casete sau antibuncăr) sau focos nuclear. Din Crimeea pînă la litoralul românesc al mării Negre sunt 378 km iar raza de acțiune a rachetei Iskander este de 500 km.

Traiectoria rachetei Iskander nu este una balistică, dacă ar fi fost așa, la cele 3,8-4,2 t ale sale, ar fi avut o rază de acțiune de peste 1.500 km. Zborul de croazieră al rachetei Iskander se desfășoară cu o viteză de 7.600-9.300 km/h, sub altitudinea de 60.000 m, mare parte din traiect fiind efectuat deasupra straturilor dense ale atmosferei, care încep la 35.000 m.

Acest profil de zbor al rachetei Iskander se bazează pe faptul că rachetele AA cu rază mare de acțiune, precum MIM-104 Patriot PAC-3, care au și capabilități antibalistice, au un plafon maxim de 30.000 – 35.000 m. Acest plafon a fost astfel stabilit deoarece majoritatea avioanelor de luptă nu urcă mai sus de 20.000 m.

SUA a dislocat o baterie de rachete Patriot la baza militară poloneză Morag, aflată la 60 km de granița cu Rusia. România nu dispune de rachete Patriot ci de rachete AA sovietice din anii `60 care nu au capacitatea de a ataca rachete balistice.

Iar rachetele antibalistice precum SM-3 block 1b care echipează scutul de la Deveselu nu pot intercepta nimic sub altitudinea de 80.000 m, înălțime la care este prevăzut să înceapă funcționarea senzorilor de detecție de la bord.

image-2009-08-21-6068426-56-viata-cioban

VĂ AŞTEPTĂM, TOVARĂŞI ! VEDEM NOI CUM O SCOATEM LA CAPĂT ŞI DE DATA ASTA…

În faza finală a zborului, cînd intră în posibilitățile de interceptare ale sistemului Patriot, racheta Iskander execută manevre de evitare și lansează 10 ținte false, sub forma unor reflectori poliedrici metalici. Apărarea AA, care utilizează rachete Patriot poate acționa din momentul în care racheta Iskander coboară sub altitudinea de 35.000 m și pînă cînd aceasta lovește ținta. Timpul este extreme de scurt, circa 40 de secunde și operatorul radarului de dirijare nu poate distinge focosul rachetei Iskander de țintele false.

Așadar pentru a lovi o rachetă Iskander, trebuie lansate 11 rachete Patriot. Pentru a lovi două rachete Iskander, e nevoie de 22 de Patriot, în condițiile în care o baterie Patriot nu poate lansa în acest interval de timp decît 16 rachete.

Pentru a combate cele patru rachete Iskander lansate simultan ar fi nevoie de 44 de rachete Patriot. Așadar, profilul de zbor, manevrele și măsurile de asigurare de luptă, îi conferă rachetei Iskander o mare capacitate de supraviețuire, astfel încît e aproape imposibil de interceptat.

sursa: news.russiatoday.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *