Ruşii au comis-o iar. Gafă a MAE din Rusia. A trimis un document intern direct la redacția ziarului vizat

MAE-rusia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis din greșeala recomandarea de a refuza interviul ziarului japonez „Sankei” la redactia ziarului însuși.

Potrivit „Sankei”, recomandarea era, probabil, adresata uneia dintre agențiile rusesti.

Asa cum se arata in nota interna a MAE rus: „Printre publicațiile majore din Japonia, ziarul Sankei ocupă o poziție extrem de radicală, fiind orientat naționalist. În multe articole despre Rusia se conține critică, uneori atacuri, denaturari repetate a realității, este transmis un punct de vedere negativ. Bazandu-ne pe stilul anti-rus de prezentare a continutului, recomandăm să nu fie acordat interviu pentru această publicație „, – citează ziarul e-mailul Ministerului rus de Externe, trimis din eroare redactorilor exact ziarului cu pricina.

Replica Sankei: „Ministerul Afacerilor Externe, responsabil pentru relațiile externe ale Rusia, o țară mare, comite greșeli elementare, cum ar fi trimiterea unei scrisori oficiale către un destinatar greșit. Rămâne doar sa tragem concluzia că agențiile guvernamentale rusești urmaresc cu atata zel servil sa multumeasca pe Excelența Sa, Președintele, incat și-au pierdut aptitudinle elementare de lucru”.

sursa: paginaderusia.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *