RECORD: Planta cu cea mai lungă utilizare în scop decorativ

trandafir_rosu_cu_roua

Cea mai veche specie de plante cultivată în scop decorativ este nimeni alta decât trandafirul, floare ce aparține genului Rosa, familia Rosaceae, notează site-ul www.guinnessworldrecords.com.

Există documente care atestă că, încă din anul 50 d. Hr., romanii cultivau trandafiri atât în plantații mari, cât și în sere, pentru a-și asigura, astfel, pe tot parcursul anului, rezerva necesară de extracte medicinale, ingrediente pentru mâncăruri, dar și în scop decorativ. Trandafirul, considerat și în zilele noastre regina florilor sau floarea iubirii, era folosit pentru a înfrumuseța locuințele, piesele de mobilier și chiar oamenii, femeile folosind aceste plante ca pe un accesoriu, în timp ce petalele erau folosite pentru a așterne celebrele covoare sau alei din trandafiri.

Există chiar dovezi mai vechi care atestă cultivarea acestei plante, încă de acum peste 5.000 de ani, când popoarele chinez și japonez au creat grădinile de trandafiri, dar nu se știe dacă acestea au avut un scop decorativ. Și filosoful grec Theophrastus (372-287 î.Hr.) a scris despre cultivarea trandafirilor în Grecia antică, dar nu pomenește nimic despre destinația acestora.

sursa: presalibera.netloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *