Profeţiile din Manuscrisele de la Marea Moartă, confirmate de telescopul Hubble?

biblia-swiatlo2_70806100

Unele profetii ale lui Isaia, care sunt continute in Manuscrisele de la Marea Moarta, descoperite intre 1947 si 1956 la Qumran, ar fi fost confirmate de catre descoperirile facute de telescopul spatial Hubble, sustine scriitorul american J. Paul Hutchins, intr-o viitoare carte, ce va aparea la New York.

Manuscrisele de la Marea Moarta au fost mult timp considerate sursa unei minuni si a unei revelatii pentru credinciosi, iar acum J.Paul Hutchins, autorul cartii intitulate „Hubble dezvaluie creatia”, sustine ca telescopul Hubble confirma vechile referiri despre Univers, gasite in pergamente, potrivit The Christian Post.

Telescopul Hubble observa Universul cu ajutorul instrumentelor cu raze ultraviolete si in infrarosu, fiind lansat pe o orbita in jurul Pamantului in 1990, oferind imagini ale stelelor, constelatiilor si galaxiilor indepartate.

Manuscrisele de la Marea Moarta, pe de alta parte, au fost gasite intre 1947 si 1956 si reprezinta peste 800 de suluri separate scrise, in cea mai mare parte, pe piele de animale.

Ele sunt scrise in ebraica, aramaica si greaca si sunt impartite in doua categorii: biblice si non-biblice. Acestea contin si niste profetii ale lui Ezechiel, Ieremia si Daniel, care nu se regasesc in Biblie.

Printre scrierile non-biblice sunt o serie de comentarii referitoare la Vechiul Testament, texte care extind Tora, carti ce cuprind legi ale comunitatii, psalmi de multumire, compozitii himnice, benedictine, texte liturgice si scrieri despre intelepciune.

Manuscrisul lui Isaia, spre deosebire de multe dintre celelalte suluri, a fost gasit intact si este cu 1.000 de ani mai vechi decat orice copie anterioara cunoscuta. De fapt, sulurile de la Qumran sunt cele mai vechi manuscrise gasite vreodata, care contin Vechiul Testament.

Care este profetia lui Isaia?

Potrivit lui J.Paul Hutchins, Hubble dezvaluie creatia unei puteri uimitoare. Vechiul profet Isaia a scris despre ce pare a fi o „invitatie divina a lui Dumnezeu, pentru omenire”. El invita oamenii sa exploreze divinitatea, cercetand stelele.

Cartea lui Hutchins arunca o privire in istoria telescopului Hubble si a descoperirilor facute de acesta in ultimele doua decenii, care conform oamenilor de stiinta au dezvaluit modul cum este structurat Universul.

El numeste Universul „cea mai mare drama cinematografica din istoria omenirii”. Autorul sustine ca aceste descoperiri sunt legate direct de observatiile lui Isaia expuse in manuscrise, in anul 732 i.Hr., despre o sursa de energie de neimaginat, de dincolo de Univers.

Pasajul in cauza, Isaia 40:25-26, este urmatorul: „Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el?- zice Cel Sfant. Ridicati-va ochii in sus si priviti: Cine a facut aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar, in sir, ostirea lor? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca una nu lipseste”.

Hutchins afirma ca, atunci cand Isaia a scris despre puterea din spatele Universului, el nu beneficia de un telescop spatial puternic, dar descrierea sa coincide cu descoperirile facute de Hubble in ultimii ani, ale unor galaxii masive, precum Galaxia Sombrero.

Aceasta galaxie prezinta in centrul sau o energie de neimaginat. Stralucirea sa este data de opt sute de miliarde de stele, asemanatoare Soarelui nostru.

Sursa: ziare.comloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *