Premierul rus ,Dmitri Medvedev, fără să vrea, a scăpat o propoziție ce a devenit virală pe internet

medvedev

Remarca imprudentă a lui Dmitri Medvedev, care reflecta cu exactitate situația dificilă a economiei ruse, câștigă tot mai multă popularitate pe Internet, scrie Financial Times.

Aflat în Crimeea, ca răspuns la plângerile pensionarilor referitoare la pensiile mici, premierul a răspuns: „Nu sunt bani acum. <…> Dar vă rog sa rezistati, toate cele mai bune, dispozitie frumoasa și sănătate!”

Expresia „nu sunt bani, dar rezistati” a devenit imediat virala pe Internet. Replica este deseori folosita ca sa se râdă pe seama premierul rus sau sa se descrie in cheie satirica situatia economică din țară.

Un avocat din Sankt-Petersburg, Victor Pasternak, a cerut chiar Rospatent înregistrarea mărcii comerciale „nu sunt bani, dar rezistati”. Cu toate acestea, compania IPEX Group nu a reusit s-o înregistreze.

„În termeni de marketing, expresia poate avea viata lunga”, – a spus Victor Pasternak.

Pentru mulți ruși, starea proastă a economiei nu este un motiv de glume, notează ziarul. Analiștii prevăd în cazul Rusiei ani multi de dificultăți economice de acum incolo. Adversarii Kremlinului cred că afirmația neatenta a lui Dmitri Medvedev arată cât de departe de greutatile oamenilor sunt reprezentantii elitei rusești.

Restul oamenilor rad din toată inima. De exemplu, umoristul Semen Slepakov a compus un cantec  – „Mesaj poporului” – în care spune despre iahturile de lux, private jet-uri și vacanțele în Maldive, Monte Carlo și Londra ale oligarhilor. Cântecul se termină cu cuvintele: „Noi v-am lua cu noi, dar pur și simplu nu sunt bani”.

sursa: paginaderusia.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *