PREMIERĂ: Un lider de partid din România, declarat persona non grata în Ungaria

Bogdan-Diaconu-romania-rusia

Publicația Nepszabadag din Ungaria  anunță într-un articol publicat astăzi că Guvernul condus de Viktor Orban l-a declarat persona non-grata pe deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită și candidat la Primăria București, din cauza pozițiilor sale împotriva politicii maghiare.

Publicația amintește de trei declarații ale președintelui PRU care ar fi putut motiva o asemenea decizie: ”A pune stema Ungariei pe liceele din România este tot una cu a afişa zvastica nazistă în şcoli” (Ianuarie 2012, cu ocazia punerii stemei Ungariei pe un liceu din Transilvania).

Despre cultura maghiară – ” venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă și hrăpăreață, care are conștiința faptului că vrea ce nu-i aparține și este gata de orice pentru a-și înfăptui tâlhăriile” (iulie 2015)

”Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată” (februarie 2016).

O alta declaratie pe acelasi ton cu cele de mai sus, de data aceasta legata de legalitatea UDMR, pune in evidenta “simpatia” deputatului roman fata de tot ce este maghiar: “” …am pregătit deja proiectul de lege pentru desfiinţarea UDMR pe care îl voi depune în ziua în care va fi depus proiectul autonomiei teritoriale. Din chiar ziua în care UDMR vrea să folosească instrumente oficiale ale statului român ca să-l distrugă din interior, această organizaţie ar trebui declarată în afara legii.

Acest lucru îl voi propune eu prin proiectul meu legislativ, iar parlamentarii au de ales între a vota proiectul UDMR şi a deveni cel mai detestat Legislativ din istoria României, sau a vota proiectul meu de scoatere în afara legii a UDMR şi a deveni cel mai iubit Legislativ din istoria noastră.

Toate partidele româneşti s-au săturat de fiţele şi de pretenţiile UDMR, aşa încât sper să realizez o majoritate transpartinică hotărâtă să pună capăt politicii mizere pe care o desfăşoară UDMR la indicaţiile Budapestei. Câtă vreme Budapesta se comportă ca un stat inamic al României, iar UDMR este la cheremul lui Viktor Orban, UDMR este o organizaţie inamică a statului român. Tocmai de aceea trebuie desfiinţată! „

Treburile raman tulburi.

sursa: stiripesurseloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *