ULTIMA ORA: Ponta: „Nu se poate renunta la acciza de 7 eurocenti la carburanti. Asta i-a spus FMI si lui Basescu”

Victor-Ponta-2013

„Pe noi pica magareata”

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul nu poate renunta al acciza de 7 eurocenti la carburanti deoarece bugetul nu poate fi redeschis pentru a scoate aceasta taxa, dar nici inchis fara ea. Prim-ministrul a precizat ca aceasta informatie i-a fost comunicata si Presedintelui Traian Basescu la intalnirea cu Fondul Monetar International si reprezentantii Comisiei Europene.

„Păi nu se poate (n.r. renunta la acciza pe carburanti). Asta i-au spus şi cei de la FMI preşedintelui, că nu se poate renunţa pentru că, atunci, nu se mai închide bugetul (…) Şi Comisia Europeană, şi Fondul Monetar au spus foarte clar că nu se poate redeschide bugetul – şi, de altfel, nici nu intenţionăm să redeschidem bugetul”, a sustinut Premierul, marti.

Guvernul vrea ca Fondul Monetar International sa aprobe doua evaluari ale acordului preventiv al Romaniei, dupa ce Presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze ultimul memorandum, opunandu-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru de carburanti, document care incheia evaluarea derulata la finele anului trecut de FMI.

Sursa: nasul.tv

Cititi si:

Tun uriaș dat de guvern când poporul era cu ochii la tragedia aviatică!loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *