PERICOL MORTAL IN BANAT – Gazele de șist nu se compară cu acest pericol!

ImagineO serie de organizații ecologiste sunt în alertă după ce au primit informații despre planurile de dezvoltare ale gigantului petrolier rus Gazprom. Din interiorul companiei au avut loc mai multe scurgeri de informații conform cărora gigantul are de gând să investească sute de milioane de euro în județul Timiș.

Problema e că banii sunt destinați ridicări unui depozit petrolier în comuna Banloc. Localitatea e cunoscută pentru faptul că e cea mai periculoasă zonă din vestul țării atunci când vine vorba de cutremure. Ca atare, orice mișcare a pământului ar putea duce la un eventual dezastru.

Controversele sunt mari și pentru că localitatea Banloc se află într-un sit ecologic – Natura 2000, iar până acum – nici unde în Europa – o companie petrolieră nu a ridicat vreun depozit petrolier într-o astfel de zonă.

Jurnaliștii redacției www.exclusivTM.ro au contactat reprezentații Gazprom – prin subsidiarul NIS Serbia – pentru a solicita un punct de vedere. Răspunsul e unul care nu infirmă informațiile lansate de ecologiști.

”În momentul de față, avem în intenție să dezvoltăm o serie de obiective logistice pe teritoriul României. Deocamdată este prematur să vorbim despre ceva concret. Suntem în curs de evaluare a mai multor variante posibile de amplasare, printre care și judetul Timiș.”

– a spus Florența Ghiță – reprezentantul în România al NIS Serbia și Gazprom, pentru www.exclusivTM.ro .

Sursa: stareanatiunii.comloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *