Paris: polițist și soția sa UCIȘI de un combatant al Statului Islamic

parisss_84792800

Un atacator l-a înjunghiat de mai multe ori pe polițistul francez în vârstă de 42 de ani, înainte de a se baricada în casa victimelor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

Victima, care ocupa postul de șef-adjunct în cadrul comisariatului din Mureaux, purta haine de civil în momentul în care a fost agresat.

Potrivit lui Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, suspectul l-a lovit pe politișt înainte de a intra în casă, după care s-a baricadat în casa acestuia.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 20.30. O oră mai târziu, forțele de intervenție au sosit la fața locului pentru a lansa negocieri de eliberare. Dar atacatorul a fost împușcat mortal de membrii unei unități de elită a poliției franceze după ce negocierile de predare au eșuat.

În casa polițistului, a fost descoperit corpul partenerei acestuia, care era și ea angajată la Ministerul de Interne. În casă se afla și un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipă medicală.

Ulterior, rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul prin agenția Amaq afiliată grupării.

„Un combatant al rețelei Stat Islamic a ucis un comisar-adjunct din localitatea Mureaux și soția acestuia”, scrie agenția Amaq.

„Vor fi elucidate circumstanțele acestei drame abominabile în cadrul anchetei care va determina cauza exactă (a atacului)”, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.

UPDATE. Bărbatul care a ucis un polițist și pe soția acestuia în locuința lor din suburbia pariziană Magnanville a fost identificat ca Larossi Abballa, condamnat la închisoare pentru apartenență la o filieră teroristă, susțin surse din poliție.

Larossi Abballa, identificat de autoritățile franceze ca autorul atacului de luni seară, a fost arestat în 2011 și condamnat în 2013 la trei ani de închisoare, dintre care șase luni cu suspendare pentru apartenență la o filieră de recrutare a militanților teroriști prin Pakistan, susțin surse din poliție citate de Le Figaro.

El era cunoscut de autoritățile franceze și pentru alte infracțiuni.

Polițistul francez în vârstă de 42 de ani a primit nouă lovituri de cuțit la nivelul abdomenului în fața locuinței sale din Magnanville, situată la 50 de kilometri de Paris.

sursa: reporterntv.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *