Papa Francis ne uimeşte. Ia in considerare posibilitatea ca femeile sa poata ocupa postul de diacon

papa

Diaconii pot predica si oficia botezuri, inmormantari si nunti, dar nu au voie sa celebreze liturghia, sa spovedeasca sau sa ii binecuvanteze pe bolnavi. 

Papa Francis a hotarat sa infiinteze o comisie pentru a evalua daca femeile ar putea fi diaconi, o decizie importanta ce priveste drepturile femeilor si care ar putea pune capat dominatiei masculine in cadrul clerului romano-catolic, anunta publicatia The Herald.

In cadrul unei reuniuni internationale de maici ce a avut loc la Vatican, Papa Francis a fost intrebat de ce femeile nu ar putea servi drept diaconi, iar un delegat a sugerat ca este nevoie sa se alcatuiasca o comisie pentru a discuta aceasta problema. „Sunt de acord. Ar fi bine ca biserica sa clarifice aceasta problema,” a declarat Papa Francis, citat de agentia italiana de presa ANSA.

Un purtator de cuvant al Vaticanului a spus ca Papa nici nu a confirmat si nici nu a negat comentariile adresate.

Biserica sustine ca femeile nu pot deveni preoti pentru ca Iisus a ales ca apostoli numai barbati. Cu toate acestea, Sfatul Pavel face referire in Biblie la o diaconita numita Phoebe, ceea ce da dreptul catolicilor liberali sa sustina ca exista un precedent pentru ca femeile sa poata ocupa un rol mult mai important in activitatea bisericeasca.

Catolicii conservatori ar putea opune rezistenta la o astfel de schimbare, fiind dorniti sa pastreze rolurile separate pentru barbati si femei in cadrul bisericii, conform sursei citate.

Papa Francis este deja cunoscut pentru punctul sau de vedere liberal prin care a starnit dispute de-a lungul timpului pe marginea disputelor drepturilor femeilor, de la teme precum divortul, la utilizarea contraceptiei.

Sursa: smartwoman.hotnews.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *