OTRAVA! Iata ce contine in realitate PARIZERUL, alimentul pe care il consuma foarte multi romani

otrava-iata-ce-contine-in-realitate-parizerul-alimentul-pe-care-il-consuma-foarte-multi-romani

Un filmulet aparut pe internet, desprins parca din filmele de groaza, arata modul in care se prepara parizerul, alimentul atat de apreciat de unii consumatori, relateaza revista bewoman.ro.

OTRAVA! Iata ce contine in realitate PARIZERUL, alimentul pe care il consuma foarte multi romani

Din lipsa de educatie sau din saracie, multi romani mananca prost si ieftin. Chiar daca sunt nerecomandate de nutritionisti, mezelurile fac parte aproape zilnic din meniul acestor consumatori. Multe dintre mezeluri contin cantitati impresionante de apa si grasime, sorici, cantitati infime de carne si generoase deE-uri, punandu-ne sanatatea intr-un mare pericol.

De asemenea, parizerul mai contine, in concentratii ridicate, piele, tendoane si cartilagii. Pielea apare pe eticheta ca si ingredient separat, insa tendoanele sunt continute de carnea dezosata mecanic, adica resturile de pe oase, scrie bzi.ro.

Parizerul contine si o serie de aditivi. Guma de guar (E412) este un agent de ingrosare, care potenteaza actiunea caragenanului. E412 poate provoca astm, alergii, greturi, balonari, eczeme.

Nitritul de sodiu (E250) si nitratul de sodiu (E251) sunt doi aditivi al caror consum poate duce la aparitia cancerelor, scrie romaniatv.net.

Un alt aditiv care se gaseste in compozitia parizerului este monoglutamat de sodiu (E621). In cazul copiilor mici, E621 poate interactiona cu hemoglobina, blocand-o si oprind sau reducand dramatic alimentarea tesuturilor cu oxigen. Acest mecanism, daca intervine, este unul mortal.



loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *