Maratonistul orb

maraton 2Simon Wheatcroft, un tanar din Marea Britanie care si-a pierdut complet vederea la 17 ani, participa in mod constant la maratoane, in intreaga lume, desi este orb. Poate termina cursele gratie unei aplicatii pe iPhone, dezvoltata impreuna cu IBM.

La varsta de 13 ani, Simon Wheatcroft a fost diagnosticat cu degenerescenta maculara, care in patru ani a facut ca acesta sa-si piarda complet vederea. Nu si-a pierdut insa vechile obiceiuri, acelea de a face sport.

O vreme a urcat pe munte, o activitate extrem de periculoasa in cazul sau. Dispozitivele existente pe piata ii ofereau o acuratete de 10 metri, ceea ce inseamna ca oricand putea sa cada de pe un varf de munte.

A vrut sa dezvolte el insusi o aplicatie pentru iPhone, care sa-i permita sa alerge la maraton. A luat legatura cu IBM, companie care a acceptat imediat provocarea. De cativa ani, Simon testeaza o aplicatie – imbunatatita constant – realizata de IBM. Aceasta il notifica pe utilizator de cate ori alearga intr-o directie gresita, informeaza BBC.

A participat atat la maratonul de la Boston, cat si la cel de peste 200 de kilometri in desertul Namibia si nu intentioneaza sa se opreasca aici. Aplicatia Runkeeper, care ofera pentru moment o acuratete de cinci metri, va fi in final disponibila pentru toti cei aflati in situatia lui Simon, compania nedorind sa obtina profit de pe urma ei.

sursa: ziare.comloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *