Mai ieri eram zmei, astăzi ne tremură lenjeria de corp. Rusia ar putea invada Europa ”în doar câteva ore”, avertizează țările Baltice

putin invadeaya

Rusia ar putea lansa o invazie-fulger a Europei de Est, se tem Polonia și țările Baltice, având în vedere tensiunile actuale dintre NATO și Kremlin. Zilele trecute, inainte de senzatia asta de teama, ministrul polonez al apararii ii taia capul lui Putin intr-o lupta corp la corp. Ce sa mai credem?

Mutările de trupe de la granița occidentală a Rusiei s-au intensificat în ultimele luni, iar NATO și aliații săi sunt îngrijorați.

”Nu putem exclude o posibilă agresiune a Rusiei”, a spus ministrul apărării din Lituania, Jouzas Olekas, adăugând: ”Ar putea face exerciții la graniță, iar apoi să treacă la faza de invazie în doar câteva ore”.

Minștrii apărării din statele membre NATO se întâlnesc în această săptămână și ar putea trimite încă 4.000 de soldați în regiune. Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Canada sunt pregătite să aloce fiecare câte o mie de oameni.

Lituania, Letonia și Estonia se tem că numărul este prea mic pentru a-i face pe ruși să se teamă.

În urmă cu doi ani, rușii au făcut exerciții militare neanunțate aproape de Marea Baltică, la care au participat 100.000 de soldați.

Autoritățile lituaniene au acuzat Rusia că a încercat să racoleze soldați ca spioni și că i-a intimidat diplomații.

Din 2014, Rusia a organizat cel puțin zece exerciții militare în regiune.

La ora actuala, rusii pot invada Europa cu porumbei, sobolani si alte saracii. Dar, daca trebuie sa mai ardem niste multi bani pe trupe…

sursa: greatnews.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *