Mai clar nu se poate.BBC News: „Uniunea Europeană trebuie să facă tot ce ştie mai bine ca să „submineze omogenitatea națională”, spune șeful pentru migrație al ONU, Peter Sutherland, care este şi membru al Grupului Bilderberg

_61034137_sutherland

Uniunea Europeană ar trebui să „submineze omogenitate națională”, spune șeful pentru migrație al ONUUE ar trebui să „facă tot posibilul pentru a submina”, „omogenitatea” statelor sale membre, a declarat reprezentantul special al ONU pentru migrație.

Peter Sutherland le-a spus colegilor săi că prosperitatea viitoare a multor state din UE depinde de faptul dacă ele vor fi într-adevăr capabile să devină state multiculturale.

De asemenea, el a sugerat că politica de imigrare restrictivă a guvernului britanic şi a celorlate tări din UE nu a avut şi nu are nici o bază în dreptul internațional şi că guvernul britanic ca şi celelate tări din UE ar trebui să fie mult mai deschise când vine vorba să primească mult mai mulți imigranți.

El a fost chestionat de comisia din Camera Lorzilor care investighează migrația globală.

Dl Sutherland, care este presedinte non-executiv al Goldman Sachs International si fost presedinte al gigantului petrolier BP, conduce Forumul mondial privind migrația și dezvoltarea , care reunește reprezentanți ai 160 de națiuni. Forumul face schimb de idei politice pentru a facilita migrația internațională.

El a declarat pentru Camera Lorzilor în fața comisiei pentru migrație că „migrația e necesară ca ‘dinamică esențială pentru creșterea economică’, în unele țări din UE, oricât de dificil ar fi de a explica acest lucru cetățenilor acelor state”.

„UE să fie mai deschisă”

O populație nativă în curs de îmbătrânire sau în scădere în țări precum Germania sau state din sudul UE este „argumentul cheie pentru dezvoltarea statelor multiculturale, și, am ezitat dacă sau nu să utilizez cuvântul „state multiculturale”, deoarece oamenii l-au atacat.”, a adăugat el.

„Este imposibil să ia în considerare faptul că gradul de omogenitate se poate păstra, şi poate supraviețui, deoarece statele trebuie să devină state mai deschise la imigrare, şi în ceea ce privește oamenii care le populează. La fel cum a și demonstrat Regatul Unit.”

Reprezentantul special al ONU privind migrația a fost, de asemenea, chestionat despre ceea ce ar trebui să facă UE cu privire la problema ridicată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), că ratele de ocupare în rândul migranților au fost mai mari în SUA și Australia decât în țările UE.

El a spus comisiei: „Statele Unite ale Americii, sau Australia și Noua Zeelandă, sunt societăți de migranți și, prin urmare, ei îi integrează mai ușor pe cei din alte medii decât o facem noi înșine. Statele din Europa încă întrețin un sentiment un sentiment de omogenitate și de diferență fată de alții.

„Prin urmare UE trebuie să lupte împotriva acestui lucru. Asta este exact ceea ce, în opinia noastră, ar trebui să facă Uniunea Europeană: Uniunea Europeană ar trebui să facă tot posibilul pentru a submina omogenitatea etnică a statelor ei”.

Dl Sutherland a susținut recent, într-o conferință la London School of Economics, acolo unde el este președinte, că a existat „o schimbare în problema imigrației şi-anume că nu statelor selectează migranții ci imigranții selectează statelor” și că prin urmare capacitatea UE de a concura la un „nivel mondial” pentru a atrage imigranți e pusă la încercare.

„Nici o justificare”

În discuțiile de la comisia Lorzilor, el a cerut statelor membre ale UE să colaboreze mai îndeaproape cu privire la politica de migrație și a pledat pentru o abordare globală a problemei – criticând şi încercarea guvernului britanic de a reduce migrația netă de la nivelul actual de „zeci de mii pe an prin restricții de viză”.

Dl Sutherland, care a participat la întâlnirile grupului Bilderberg , o organizație de rețele internaționale de nivel superior de multe ori criticat pentru presupusul lor secret, a cerut statelor UE să se oprească direcționarea în funcție de migranți ” cu înaltă calificare”, argumentând că „la indivizii nivelul cel mai de bază ar trebui să aibă un libertatea de alegere ” , dacă să vină și să studieze sau să lucreze într-o altă țară.

Dl Sutherland şi-a informat, de asemenea, colegii cu privire la planurile pentru următoarea conferință anuală a Forumului Global Migrație și Dezvoltare, adăugând: „Marea Britanie a fost angajată foarte constructiv în tot acest proces de la început.”

Întrebat apoi cât de mult cei din Marea Britanie au contribuit la costurile de funcționare ale forumului în cei șase ani, a lui de existență, el a spus că a fost o sumă relativ mică de „zeci de mii de lire”.

sursa: fluierul.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *