Le-am dat o replică ruşilor ca să le tremure diverse chestii. Din declaraţia MAE reiese că România este surprinsă de parcă ar fi la prima zăpadă

ministerul-afacerilor-externe-anunt-de-ultima-ora-despre-testul-nuclear-din-coreea-de-nord-353457

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă surprinderea cu privire la poziţia exprimată vineri, la Atena, de preşedintele Federaţiei Ruse cu privire la sistemul de apărare antirachetă din România.

Iată comunicatul MAE:

 „Această pozitie relevă o ignorare a situaţiei reale pe care atât România, cât şi Aliaţii săi au explicat-o în repetate rânduri în ceea ce priveşte caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă. Ar putea fi, totodată, interpretată ca o ameninţare la adresa securităţii regionale. Reamintim şi cu această ocazie că prevederile Acordului bilateral dintre România şi SUA în domeniul apărării antirachetă reglementează cu stricteţe caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu şi conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU. MAE reiterează că acest sistem nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse sau a altui stat.

Distorsionarea repetată a acestor realităţi nu face decât să menţină o atmosferă tensionată, în contradicţie cu spiritul de deschidere manifestat de România şi Aliaţii săi pe tema apărării antirachetă.

În plus, este surprinzătoare plasarea acestui subiect în cadrul regional de securitate, în condiţiile în care sunt binecunoscute cauzele evoluţiilor preocupante din ultimii ani în materie de securitate regională”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri România  că se află în bătaia rachetelor sale. Dacă până acum românii ” nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luam anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a spus Putin, la Atena.

sursa: ampress.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *