Ion Cristoiu, critici DURE la adresa lui Iohannis și DNA

cristoiu1

Ne aflăm, aşadar, în faţa uneia dintre cele mai mari cazuri de corupție din postdecembrism. Deoarece măsluirea dezinfectanților afectează condiţiile de igienă din spitale, putem presupune că un număr mare de români au murit din cauza acestei Afaceri de corupție. Putem spune însă cu siguranţă că ne aflăm în faţa Corupției care ucide.

Din acest punct de vedere e mai mult decît curios că Klaus Iohannis se referă doar la „Problemele profunde” ale sistemului de Sănătate, la măsurile care trebuie luate, fără a se referi o clipă la Afacerea de corupţie care a dus la Crima dezinfectanţilor”, își începe Cristoiu postarea pe blog.

Cristoiu se declară uimit de acțiunile președintelui Iohannis cu privire la intervențiile sale publice în care dezbate total alte subiecte decât cea mai recentă problemă pe care a întâlnit-o sistemul medical românesc.

„Unul dintre cele mai mari Scandaluri postdecembriste, cel care a provocat periculoasa criză de încredere în Sistemul de Sănătate, nu există pentru șeful statului. Și doar cu o jumătate de oră înainte de Declarația presă, purtătorul de cuvînt al Guvernului anunțase, într-o conferință de presă extraordinară, măsuri de excepție luate de premierul Dacian Cioloș”, a spus acesta.

Jurnalistul insistă asupra faptului că în momentul în care totuși șeful statului intervine, niciodată nu pune această problemă pe seama corupției.

„Analizînd cele două intervenții publice ale lui Klaus Iohannis despre Scandalul dezinfectanților vom constata strădania sa crîncenă de a evita aspectele de corupție pentru a insista exclusiv pe aspectele ținînd de politica în domeniul Sănătății. Corupția, cea care chiar a ucis prin Afacerea dezinfectanților, nu există pentru Klaus Iohannis.

Cu şase luni mai înainte, în cazul Tragediei de la Colectiv, altfel proceda Klaus Iohannis. Tragedia fusese posibilă pe fondul acțiunii în realitatea bucureșteană a românescului Merge și așa. Corupția dacă a existat în acest caz a luat forma spăgilor date de patroni unor pompieri și neglijenței celor de la primăria de sector. Cu toate acestea, Klaus Iohannis vede cauzele Tragediei în Corupție, Corupția care ucide”, a mai spus Cristoiu.

Totodată, Ion Cristoiu face o comparație a atitudinii președintelui Iohannis din perioada noiembrie 2015 cu cea din mai 2016.

„În cazul Tragediei de la Colectiv el insistă pe Corupția care ucide, deși nici vorbă de Corupție, în timp ce în cazul Scandalului dezinfectanților corupția nu există.”

Cititi mai mult pe stiripesurse.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *