În timp ce pe noi ne domină pidosnicii. Declarația oficială a Consiliului Inter-religios din Rusia, privind protecția copiilor nenăscuți

avort

„Noi, reprezentanții comunităților religioase tradiționale din Rusia, ne exprimăm îngrijorarea profundă privind practicarea in masa a avortului, în țara noastră. Rusia ocupă unul dintre primele locuri din lume, dupa numărul avorturilor, atât in indicatori absoluți, cat și relativi – numărul de intreruperi fortate de sarcina, în pantecele mamelor, dupa diverse estimări, apropindu-se de un milion pe an, sau chiar depășind un milion.

Aceste numere teribile provoaca un ecou dureros în inimile noastre și ne obligă să facem tot ceea ce este posibil pentru a proteja copiii în timpul sarcinii.

Suntem convinși că viața unei ființe umane începe din momentul concepției, care este în concordanță cu punctele de vedere, atat al tradițiilor religioase, cat si al siinței moderne. Cei care ii neagă, unui copil nenăscut, dreptul de a trăi, se opun lui Dumnezeu, conștiinței și legilor morale. Distrugerea unei vieți neajutorate, ascunsa în pântecele mamei, este un păcat greu. Nici confortul propriu al unei persoane, nici câștigurile sau temerile false nu pot justifica păcatul prunc-uciderii, care duce in mod inevitabil la consecinte fiziologice, morale și spirituale negative, pentru toți participanții la această crimă.

Din păcate, din cauza substituirii valorilor familiei tradiționale, prin idealuri false, consumeriste, percepția întreruperii artificiale de sarcina a devenit larg răspândită în societate. Pana in momentul nasterii, un copil este adesea numit, cu cinism, ‘un produs al concepției’ și i se neaga dreptul de a fi privit ca o ființă umană. Furnizarea de servicii gratuite, prin care sa se scape de un copil conceput, și serviciile ușor accesibile, finanțate din fonduri publice, justifică, în esență, avortul, în ochii publicului, punandu-l pe picior de egalitate cu tratarea unei boli. Noi credem că avortul nu pot fi efectuat pe cheltuiala contribuabililor, care ii includ si pe credincioși – principalii adversari ai întreruperilor forțate a unei noi vieți omenești. Noi sprijinim propunerea de a se retrage plata pentru avorturi, din fondurile obligatorii de asigurare medicala.

Tatăl unui copil conceput, precum și cei apropiati ai mamei, cat și lucrătorii medicali, au propria cotă de responsabilitate pentru un avort făcut. Noi credem ca fiecare copil conceput trebuie să aibă dreptul de a se naște, în timp ce orice încurajare a unui avort, din partea medicilor, este categoric inacceptabilă.

Maternitatea este o abilitate naturala a unei femei, darul ei special și chemarea finală. În această privință, există o cerere mare pentru activitatea centrelor de criză de sarcină, care oferă un sprijin consultativ și informații fiabile privind avortul și consecințele acestuia. Noi credem că statul ar trebui să dezvolte un concept eficient, prin care sa se opuna avortului și, drept una dintre prioritățile politicii naționale, să aloce fonduri pentru prevenirea acestui fenomen dăunător. De asemenea, ar trebui acordată atenție ajutorului material și psihologic, acordat femeilor care au decis să păstreze copilul, precum și mamelor singure, care s-au găsit într-o situație dificilă, de viata. Noi sprijinim efortul fundațiilor caritabile și al organizațiilor publice, care fac totul pentru protejarea vieții și care desfășoară programe de ajutorare pentru cei care au decis să refuze avortul.

Noi credem că este necesar să se schimbe politica de informare, în favoarea afirmării valorilor familiale, a numarului ridicat de copii și a fertilitătii. Este extrem de important, ca mass-media și publicitatea, care adesea au o influență decisivă asupra conștiinței de masă, să educe generația tânără, in sensul respectarii darului sacru al vieții, idealului de castitate, a fidelitatii, iubirii reciproce și sacrificiului, și sa prezinte imaginea atractivă a unei familii fericite.

Sarcina de a sprijini familia și de a dezvolta o strategie demografică eficientă, este o chestiune de securitate națională și o condiție indispensabilă pentru a face țara noastră sa fie puternică, prosperă, cu o morala solida și bogata spiritual. Facem apel la credincioși, la toți cetățenii țării noastre și la stat, să se alăture eforturilor comune, destinate salvarii vieții copiilor”.

sursa: lonews.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *