Guvernul SUA- preocupat de legătura dintre radiaţiile telefoanelor mobile si diverse forme de cancer

sleepingcellphone

Cercetătorii care au condus acest studiu finanţat cu fonduri din partea guvernului american, au găsit incidenţe tumorale la şobolanii de laborator expuşi la unde radio de frecvenţă scăzută, readucând în actualitate discuţia despre siguranţa utilizării telefoanelor mobile, relatează The Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

În urmă cu mai mult de zece ani, guvernul SUA a iniţiat un studiu pentru a afla un răspuns la această întrebare. Rezultatele preliminare ale studiului au fost făcute publice în această săptămână, potrivit The Wall Street Journal.

Pe de altă parte, alţi experţi argumentează că rezultatele nu ar fi veridice şi chiar dacă sunt, tipurile de cancer implicate ar fi atât de rare, încât riscul de îmbolnăvire ar fi neglijabil. O creştere cu 100% a unui risc zero este neglijabilă.

“Dacă eşti cu adevărat preocupat, poartă căşti şi temerile vor dispărea”, a declarat Otis Brawley, şeful echipei medicale a American Cancer Society, citat de Forbes.

Brawley este de părere că studiul indică existenţa unei legături între tipuri rare de cancer şi utilizarea radiofrecvenţelor emise de telefoanele mobile, dar mai mulţi dintre colegii săi cred că rezultatul înspăimântător este o concidenţă.

“Având în vedere că studiul nu este unul de anvergură, este mai degrabă posibil ca toate aceste rezultate pozitive să fie de fapt fals pozitive, deci practic rezultate false”, a exprimat Michael Lauer, director adjunct de cercetare din cadrul National Institutes of Health (NIH), care a verificat studiul la cerinţa institutului.

sursa: mediafax.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *