Gigi Becali acuză Masoneria şi grupări progresiste „satanico-comuniste” că vor să-i ia Steaua

gigi-becali-steauaCine sunt „oamenii cu bani” care vor să-l scoată pe Becali de la Steaua. Membri ai organizaţiei Rotary Club vor fi acţionari la societatea înfiinţată în numele suporterilor

Războiul pentru Steaua capătă accente de roman poliţist. ProSport a descoperit că membri ai Rotary Club – organizaţie discretă care reuneşte politicieni, oameni de afaceri şi intelectuali – sunt în umbra lui Jan Pavel, fostul lider al galeriei „roş-albastre“ care încearcă să preia Steaua de la Gigi Becali.

Pavel e sprijinit logistic şi nu numai de persoane influente şi cu mulţi bani, implicarea acestora fiind explicită şi decisivă în stabilirea planului de operaţiuni.

koler-pavelEduard Koler, fost preşedinte al Rotary Club Mehedinţi, filială a Districtului Rotary 2241 (care acoperă România şi Moldova) – care, la rându-i, face parte din Rotary International, organizaţie cu ramificaţii în toată lumea şi fondată acum peste 100 de ani, în Chicago – a fost la mitingurile suporterilor stelişti, unde a urcat pe scenă lângă Pavel şi le-a vorbit celor circa 1.000 de participanţi strânşi în faţa stadionului din Ghencea.

„Hiram 1880“

ProSport a mai descoperit că adresa publică de email a lui Eduard Koler, eduard.koler@ksb-design.com, figura în 2011 la datele de contact ale lojei masonice „Hiram 1880“. Informaţii concrete sunt foarte puţine, însă venerabilul acestei loje era, la acea dată, un personaj pe nume Velemir Kerebici. Loja „Hiram 1880“ este afiliată la Marea Lojă Naţională din România.

Contactat de ProSport, Jan Pavel a fost surprins de întrebările legate de implicarea unor membri ai organizaţiei de mai sus în acţiune – „de ce te interesează chestia asta?“ –, a evitat să furnizeze detalii, dar a repetat că are mulţi prieteni cu bani care îl sprijină şi că „sunt câţiva de la Rotary“. Informaţia a fost confirmată ulterior chiar de Eduard Koler.

„Armata va câștiga apelul contra lui Gigi Becali, îl va scoate din Liga 1 și-i va cere în instanță 130 de milioane de euro despăgubiri. Va fi organizată o licitație internațională în urma căreia Steaua va intra în posesia altor investitori”. Acestea sunt estimările pe care le face Eduard Koler, membru al Districtului Rotary 2241 și al Lojei Hiram 1880, unul dintre „oamenii cu bani” pe care Gigi Becali îi acuză că ar sta în spatele unor încercări de a i se lua clubul.

Tema aceasta a conspiratorilor, obsesivă în discursul latifundiarului, a apărut din nou joi, la o conferință de presă organizată după ce Mediafax dezvăluia că Tribunalul București a respins cererea Armatei de a elimina „Steaua” din denumirea FCSB. „Grupul satanico-comunist care era împotriva mea, și nu zic doar de Gabi Oprea, nu mai are putere”, a strigat Becali, mărturisind că a trăit cu spaima de a pierde procesul și echipa.

La mitingul suporterilor steliști din toamna trecută, pe scenă a urcat, lângă Jan Pavel (stânga), și Eduard Koler, fost președinte al Rotary Club Mehedinți. Acesta a subliniat că a participat la acțiune „în calitate de stelist”, dar a confirmat că mai sunt și alți rotarieni interesați să investească la Steaua

ProSport a dezvăluit în exclusivitate, pe 28 octombrie anul trecut, cine sunt „oamenii cu bani” care îl bântuie pe Becali: membri ai organizației Rotary Club dispuși să se implice într-o preluare a clubului Steaua. Planul ar fi destul de amplu: o societate pe acțiuni, unde să poată intra orice suporter stelist, ar urma să participe la licitația organizată de Armată pentru brandul Steaua. S-ar înființa un club de fotbal care, cu ajutorul justiției, ar lua locul FCSB în Liga 1, loc pe care, spun suporterii, Gigi Becali l-a ocupat abuziv, prin fraudă și impostură, în 2003.

Am stat din nou de vorbă, la aproape șapte luni distanță, cu Eduard Koler, legătura vizibilă dintre grupul suporterilor steliști și aceste organizații discrete și influente care așteaptă, după cum a mărturisit chiar omul de afaceri, o sentință definitivă pentru a activa asociația deja înființată.

„Am remarcat înțepătura” când Becali a folosit sintagma „grupul satanico-comunist”, spune Koler, un armator din Severin care spune că are afaceri la Anvers, în porturile norvegiene și în șantiere navale ale unor orașe românești de la Dunăre. După tonul pe care a făcut această remarcă, nici acesta și, probabil, nici colegii săi de organizație nu au gustat caracterizarea proprietarului FCSB.

Koler afirmă că atât procesul, cât și verdictul în cazul numelui „Steaua” sunt destul de puțin importante, dar că Becali va pierde la apel. Acesta afirmă că Armata a evaluat pagubele făcute de latifundiar la 130 de milioane de euro, bani rezultați din faptul că a folosit ilegal, în intervalul 2003-2014, însemnele unui club care nu i-a aparținut niciodată.

„Noi am făcut societatea. Acum așteptăm”compas

O altă noutate este că societatea prin intermediul căreia se va participa la licitație, dacă Armata îl învinge pe Becali, este deja creată și înregistrată la tribunal. „Noi am făcut societatea. Am înregistrat-o din ianuarie. Așteptam să vedem ce se întâmplă cu FCSB, ce se întâmplă cu procesul, ce poziție vor avea federația, liga. Armata va face recurs. Părerea mea este că va câștiga. Dar eu cred că asta e o treabă subsidiară, faptul că CSA-ul dorește să nu mai existe o altă societate comercială care să cuprindă cuvântul Steaua în titulatură”, afirmă Koler.

Rotarianul, care în octombrie a urcat pe scenă alături de Jan Pavel la un miting al suporterilor steliști atunci când s-a demarat acțiunea pentru înființarea noii societăți, spune că vor urma evenimente interesante în instanțe: „Nici nu ne făceam iluzii că… Dacă federația n-a făcut nimic până acum, cine așteaptă să facă de acum înainte? O să vină un pic de forțare pe linie juridică, în sensul că se vor câștiga procesele, și atunci nu o să aibă ce să facă. Ei trebuie, practic, să fie obligați să pună în aplicare niște hotărâri judecătorești. Până când nu se va spune negru pe alb că FCSB nu mai poate să joace în Liga 1, oamenii știi cum sunt… E o situație comodă pentru ei”.

„Am remarcat înțepătura”

Reacțiile lui Gigi Becali nu-l amuză pe omul de afaceri. Latifundiarul spusese joi că un grup satanico-comunist ar unelti să-i ia echipa, iar acest discurs s-a păstrat de fiecare dată când a venit vorba despre procesele cu Armata. „Am văzut ce a zis Gigi, am perceput înțepătura… Dumneavoastră ați avut perfectă dreptate atunci (n.r. – în octombrie) în tot ceea ce ați spus. El (n.r. – Gigi Becali) știe lucrul ăsta și toată lumea știe. La ei e acum o minge, așa, foarte fierbinte. O au în brațe toți: și federația, și liga, și Armata. Nu știu cum să o gestioneze. Lucrul ăsta se gestionează numai prin intermediul Justiției”, spune Koler.

„Au amanetat un lot de 40 de milioane de euro pentru o datorie de 600.000 de dolari”

A urmat un discurs interesant din partea rotarianului. Acesta a explicat de ce procesul pentru nume nu ar avea o influență decisivă asupra fondului cauzei și a indicat cu precizie două Hotărâri de Guvern, din 1999 și 2003, foarte importante în cazul „Armata vs. Becali”. „Treaba asta cu denumirea e importantă, dar nu atât de importantă. Important este că, în momentul în care s-a preluat, dacă s-a preluat, eu spun că nu s-a preluat niciodată nimic de la CSA, iar AFC-ul a rămas o formă fără fond în 2003, când s-a anulat Hotărârea 66 din 1999 prin Hotărârea 128 din 2003, FC Steaua a rămas o formă fără fond”, a spus Koler. Cele două Hotărâri invocate sunt cea prin care, în 1999, se acordă AFC Steaua, spre folosință gratuită pe 20 de ani, stadionul din Ghencea, și cea care, în 2003, anulează decizia anterioară. Prima HG a fost semnată de Radu Vasile, cea de-a doua de Adrian Năstase. Cei doi au fost premieri la momentele respective.

Koler spune că, după HG-ul din 2003, situația revenise la starea anterioară, înainte ca Păunescu să pună mâna pe echipa de fotbal: „Ei, ce facem cu lotul? După unele surse era (n.r. – în 2003) de 20 de milioane, după alte surse de 40 de milioane de euro. Pentru că, dacă cineva a preluat Steaua – deși n-a preluat-o! -, n-a preluat-o cu zero. A preluat-o cu un lot de jucători. Înțelegeți? Lotul acela de jucători a fost transferat de la CSA către AFC prin detașare. AFC-ul l-a amanetat, ca să folosim termeni de stradă, pentru 600.000 de dolari. Un lot care făcea 40 de milioane! Datoriile către Gigi Becali au fost de 600.000 de dolari. Ei i-au cedat în contul ăla jucătorii”.

„Mai sunt cele 130 de milioane care…”justitie

Decizia Tribunalului București dă peste cap teoria conspirației care-l obsedează pe Gigi Becali

Aici a intervenit frauda, spune Koler: „Becali, în loc să-și păstreze 600.000, cum era normal, că a dat banii, și restul să-l dea la club, și clubul să nu mai aibă nevoie de finanțator, de investitor, a păstrat banii ăștia. Cu foarte mare ușurință. L-am luat pe unul, am dat un milion și ceva pe el, nu e bun, îl dau afară. Păi, normal că-l dau afară, dacă nu-s banii mei! Că dacă erau banii mei, căutam să-l vând, să recuperez ceva pe el. Acolo e o problemă”.

Koler știe că Armata a evaluat paguba făcută de Becali și că daunele se ridică la o sumă uriașă: „Mai sunt cele 130 de milioane de euro care… Folosirea fără drept a siglei, a mărcii, din 2003 până în 2014. Atâția se pare că sunt. În toată perioada asta, FCSB practic a jucat în Ligă pe locul Stelei. A fost o substituire, după părerea unora, frauduloasă. Nu poți să-i lași să joace. Dacă voiau să joace cu o echipă decisă de Geambazi și Ianuli, trebuia să o ia din Liga a 4-a, cum a făcut Unirea Urziceni, să promoveze, să câștige campionatul, n-avea nimeni nimic cu ei. Sau trebuia să vină și să spună: domnule, cât costă clubul Steaua? Ce înseamnă clubul Steaua? Înseamnă un lot de jucători, marca, sigla, palmaresul. O evaluăm. Cât costă? 100 de milioane de euro! Poftim 100 de milioane, eu sunt proprietar de azi înainte. Nu avea nimeni nimic de comentat. Nimeni. Dar, prin toate aceste artificii… Și, vedeți, nu-și mai permite nimeni în ziua de azi să treacă cu vederea lucruri din astea”.

„Mie îmi place ideea asta, de licitație internațională”

Lucrurile vor evolua într-o singură direcție, spune rotarianul: „Ei vor merge în Justiție. Armata nu poate să cedeze. CSA nu are dreptul să cedeze prin lege. Și ei nu pot să cedeze niște lucruri pe care le dețin, cu titlu gratuit, către X sau către Y, fără să aibă niciun fel de câștig. Numai că lucrurile astea vor dura. Nu ne rămâne decât să așteptăm până când se liniștesc lucrurile și… Mie îmi place ideea asta: vor face licitație internațională. Vine cineva să cumpere sigla, marca, să înregistreze echipa, dar să înregistreze echipa pe locul FCSB-ului, nu în Liga a 4-a sau a 5-a, cum voiau ei. E aberant: în 1999 dai locul 1 din clasament și te înregistrezi după 15 ani în Liga a 5-a. Păi? E o anomalie. Așteptăm să vedem ce se rezolvă în justiție și după aceea… Noi, oricum… Societatea este făcută”.

sursa: fluierul

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *