Fostele imperii şi acţiunile de genocid comise prin coloniile lor. Turcia şi Germania îşi plătesc poliţe

1 (1)

Turcia ar trebui să organizeze o dezbatere privind masacrul comis în Namibia de Imperiul German în urmă cu un secol, a declarat luni un parlamentar turc din partidul de guvernământ, numind actul un genocid, relatează agenția DPA.

Această cerere intervine ca represalii la un vot săptămâna trecută în parlamentul german recunoscând drept genocid uciderea de etnici armeni și a altor grupuri creștine de către Imperiul Otoman, predecesorul Turciei moderne.

Metin Kulunk, de la Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), a postat pe contul său de Twitter propunerea pentru o dezbatere în parlament, referindu-se la masacre ce au început în 1904 și au durat mai mult de trei ani.

Guvernul german a recunoscut evenimentele ca genocid și miniștri au cerut scuze Namibiei pentru atrocitățile care au condus la moartea a zeci de mii de etnici Heroro și Nama, notează DPA.

Mulți dintre cei care au murit au suferit de foamete în timpul deportărilor forțate și întemnițărilor în lagăre de concentrare și de muncă, în timp ce alții au fost pur și simplu uciși.

namibia

Namibienii s-au revoltat împotriva regimului colonial al Germaniei, care includea un tratament dur al populației indigene. Pământurile și vitele au fost luate cu forța, iar oamenii au devenit efectiv sclavi.

Germania a pierdut controlul asupra Namibiei, cunoscută atunci sub numele de Africa de Sud-Vest, în timpul Primului Război Mondial, când a devenit parte a Imperiului Britanic. Teritoriul a fost condus mai târziu de Africa de Sud, inclusiv în timpul perioadei brutale de apartheid în această țară, până la independență în 1990.

Rezoluția parlamentului german a indignat Turcia, care neagă descrierea drept genocid și afirmă că oameni de ambele părți au fost uciși. Măsura amenință relațiile dintre Ankara și Berlin, mai notează DPA.

sursa: fluierul.ro

 



loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *