Fals călugăr în lupta împotriva explorărilor, demascat de Mitropolie

Calugar fals

În timpul protestelor de la Rădeni (18 februarie 2014), în fruntea sătenilor revoltaţi a apărut şi „călugărul Andrei”, vehement împotriva Patriarhului Daniel pe care l-a acuzat de înţelegeri cu Chevron. Mai mult decât atât, monahul care se recomanda ca fiind de la schitul Cuvioasa Parascheva, din sat, îl numea pe mai marele Bisericii Ortodoxe Române cu termenul „Satana de Patriarh”.

„Au făcut un plan diabolic Satana cu îngerii lui şi cu slujbaşii lui trupeşti. Au făcut plan aşa: hai să le otrăvim apa, şi odată cu ea solul, iarbă, gradina, pomii, totul să fie otrăvit şi nu mai au ce mânca. Şi atunci le aducem noi apă, dar le punem întâi condiţia – Leapădă-te de Dumnezeu prin biocip, că dacă nu te lepezi, nu-ţi dăm. Acest plan drăcesc îl face prin Satana de Patriarh (…). O plătit firma Chevron şi o interzis la toţi preoţii din ţară, din parohii, să iasă în stradă. Noi trebuie să ieşim, să spunem lumii adevărul despre Dumnezeu şi despre Satana. Şi acuma vedeţi că nu au curajul săracii pentru că le-o interzis Satana de Patriarh”, declara personajul care purta sutană.

VIDEO cu intervenţia „călugărului” (de la minutul 1.14) – sursa www.ziarpiatraneamt.ro

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a reacţionat printr-un comunicat de presă susţinând că „presupusul “călugăr”, care calomniază pe Patriarhul României, nu este monah al schitului Cuvioasa Parascheva, aşa cum se recomandă în mod incorect, ci locuieşte într-o casă din satul Rădeni şi poartă în mod ilegal haine monahale, el neavând nici un fel de calitate oficială, de reprezentant al Bisericii Ortodoxe, într-o formă sau alta”. În plus, reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor readuc în atenţie hotârârea Sfântului Sinod din 29 octombrie 2013 prin care clerului ortodox i se recomandă „să se abţină de a participa personal la manifestaţii publice pro sau contra proiectului pentru a nu dezbina comunitatea ortodoxă, ci să solicite autorităţilor în drept lămuriri şi implicare responsabilă.” Prin aceeaşi hotărâre, în problema exploatării gazelor de şist, Sinodul BOR a cerut autorităţilor „să exprime o poziţie clară referitoare la acest proiect considerat strategic şi să asigure o informare completă şi corectă la nivelul comunităţilor locale despre avantajele şi consecinţele pozitive şi negative ale unei asemenea exploatări. În acest sens, reamintim că Parlamentul European a adoptat anul trecut o propunere legislativă prin care impune studii de impact pentru toate proiectele care presupun fracturare hidraulică şi consultarea populaţiei în cazul acestor proiecte”.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *