Dom’ Ministru, ăsta este riscul meseriei. Masterat cu tata, specializări cu grebla

patriciu_achimasss_11319000

Nu știu a cui pilă a fost domnul Patriciu Andrei Achimaș Cadariu director la Institutul Oncologic din Cluj, de a ajuns Ministru al Sănătății. Judecând după zona transilvăneană din care provine cred că ministrul a fost plantat în grădina lui Cioloș de Vasile Sebastian Dâncu, politician ardelean școlit în guvernul Marelor Abuzuri Naționale condus de Adrian Năstase, unde a ocupat fotoliul de ministru al informațiilor publice în perioada 2000-2003.

Scos de câțiva ani de la naftalină, liderul PSD pare a fi cel care trage sforile în Transilvania, unde cu excepția mișcărilor de autonomie secuiești nu se mai întâmplă nimic, românii pupat toți piața endependenți.
Băiat finuț, apretat și bine îmbrăcat tehnocratul Cadariu pare a fi ministrul care a încasat cele mai multe ghionturi în mandatul său, cele mai recente și mai mediatizate fiind infecțiile cu Escherichia coli, infecțiile nosocomiale ale arșilor de la Colectiv și recentul scandal al dezinfectantelor.

Este ministrul Achimaș Cadariu competent pentru funcția pe care o ocupă? Este Achimaș Cadariu un tehnocrat? Eu cred că nu, Achimaș Cadariu este exemplul clasic de beizadea ridicat ca atâția alții după revoluție în funcții publice prin relații, pile, cumetrii.
Să ne uităm puțin prin CV domnului ministru care a fost înlocuit de cel putin două ori până acum pe site-ul M.S. după cum scrie presa.

Doctorul Patriciu Achimaș Cadariu termină facultatea de medicină din Cluj în anul 2000. La disciplina Educație medicală îl are profesor pe tatăl său Andrei Achimaș Cadariu.
începând cu luna noiembrie 2000 si până în luna octombrie 2001, doctorul Patriciu Achimaș Cadariu funcționează ca Doctorand cu frecvență la U.M.F., Clinica Ginecologie 1 din Cluj. În acest timp colegii domniei sale rupeau coatele învățând pentru rezidentiat. Nicăieri în CV dlui. ministru nu scrie c-ar fi dat vreun concurs de rezidențiat. Se pare a a dat doar concursuri de împrejurări. Cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat concursul de rezidentiat!

Entuziasmați de performantele doctorului Patriciu Achimaș Cadariu, U.M.F. Cluj îl angajează în 2001 ca preparator la Clinica Ginecologie 2, îl promovează asistent universitar în 2004, șef de lucrări în 2010 și conferențiar în 2014. (Ce-o fi durat atât de mult trecerea de la asistent la conferențiar nu știu, dacă era la Facultatea de Medicina din Galați ajungea în 2-3 ani ditamai profesorul).
Patriciu Achimaș Cadariu devine în 2008 medic primar obstetrica-ginecologie. Hopa! Ca să devii medic primar este necesar să ai minim 5 ani vechime în specialitate, iar specialitatea de obstetrica-ginecologie este și ea pe o durată de 5 ani! Cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat și primariatul!

Deși era cadru universitar domnul doctor Patriciu Achimaș Cadariu petrece mult timp la studii în străinătate: astfel între octombrie 2007- aprilie 2008 lucrează la Munchen în Klinikum rechts der Isar der Technischen Universität München și exact în aceeași perioada frecventează și Clinica de Ginecologie Dr. Horst Schmidt Klinik, Wiesbaden, Germania. Între Munchen și Wiesbaden sunt 450 de kilometri, cu alte cuvinte domnul Patriciu Achimaș Cadariu a fentat și stagiile de pregatire în Germania.
în perioada 2000-2001 când era doctorand cu frecvență tânarul doctor Patriciu Achimaș Cadariu obține și diploma de masterat în Informatică Medicală şi Biostatistică la catedra unde tăticul lui, Andrei Achimaș Cadariu era profesor.

Deși CV-ul Ministrului Sănătății a fost greblat la semnalizarea numeroaselor inadvertente, nici acum nu are elemente clare mai ales pentru breasla medicilor care nu înțelege cum poți fi chirurg fără specializare în chirurgie, medic primar ginecolog fără vechime.

P.S. pensionat în 2014 tăticul ministrului încasează anual 31000 de lei pensie, ocupă funcția de director al bibliotecii U.M.F. Cluj de unde mai ridică 26700 de lei, consultă la Policlinica CFR de unde a ridicat 43200 lei și este deținatorul a 50% părți din Polimedica LPA Cuza Voda S.R.L. din Cluj.

Oare la tata-n polimedică ce dezinfectante se folosesc?

Sursa: lectiadeanatomie.blogspot.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *