Din ciclul „voi i-aţi vrut , voi să vă spălaţi cu ei pe cap”. Imigranţii musulmani din Elveţia se simt jigniţi de crucea de pe drapel

elvetia-imigranti-2

Un grup de imigranti au cerut ca embletica cruce alba aflata pe drapelul Elvetiei sa fie scoasa pentru ca este un simbol al crestinatatii,ne informează 9am.ro

Acestia spun ca steagul nu mai reprezinta Elvetia multiculturala din momentul de fata. Un reprezentant al asociatiei Second@s Plus a relatat ca in curand vor incepe o campanie ampla la nivel national pentru a-i ruga pe cetatenii elvetieni sa fie de acord cu adoptarea unui drapel care sa nu-i mai ofenseze pe musulmani.Propunerea acestora a fost primita cu mult negativism si s-ar putea sa creasca nivelul de antipatie fata de imigranti.

d067f-islamistische-schweiz-karikatur

Un reprezentant al SVP (Partidul Popular Elvetian) spune ca cerintele comunitatii de musulmani sunt ,,inacceptabile”. ,,Nu e nimic in neregula cu steagul nostru. Nu e nimic de schimbat. Urmatorul lucru pe care-l vor cere probabil va fi sa modificam Constitutia.”

Marianne Binder, purtator de cuvant pentru crestin-democratii elvetieni (CVP) a spus ca ,,steagul elvetian este parte din identitatea nationala, mai exact pentru ca arata latura noastra primitoare pentru toti cei care vor sa se implice activ in societate, chiar si pentru imigranti.”

Sursa: 9am.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *