De ce BOR și cele 3 milioane de semnături nu salvează familia tradițională

familia4434

Schimbarea Constituției la presiunea militanților creștini și BOR-ului (3 milioane semnături) ratează cu totul scopul demersului: salvarea familiei tradiționale. Familia tradițională a fost lovită din toate părțile în tranziție iar căderea ei a avut cauze socio-economice și politice.

Să ne gândim la sutele de mii de copii rămași acasă în timp ce un părinte sau chiar amândoi au plecat la muncă în străinătate.

Tinerii trăiesc într-o insecuritate economică severă şi nu îşi permit să îşi întemeieze familii sau să facă mai mulţi copii. A avea un copil în România este azi o aventură, serviciile medicale sunt în cădere, infrastructura de creşe şi grădiniţe la pământ. Precaritatea şi stresul ce vine cu aceasta distrug cupluri şi familii.

Cu toate acestea, BOR consideră că salvarea familiei vine de la interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. Despre cele de mai sus nu vorbește deloc. De fapt nu o face nimeni în afară de o mână de ONG-iști și academici. BOR-ul trebuia să își găsească o luptă confortabilă pentru a opri declinul încrederii publice. Dar lupta aleasă este total paralelă cu România reală și problemele ei la fel de reale.

sursa: romaniacurata.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *