Dacă v-ați săturat de politică, citiți despre cei 12 „apostoli” ,din munții Călimani, martori ai istoriei noastre

12-Apostoli

Munţii noştri multe mistere ascund. Şi, oricât ar încerca specialiştii să ne convingă, nu se poate spune că Babele şi Sfinxul, de exemplu, ar fi doar nişte “pietre naturale”, şi nu realizate de către vechi civilizaţii necunoscute, pentru a ne transmite un mesaj.

Alţi munţi care ascund secrete sunt Călimanii (aflaţi în Carpaţii Orientali, între Moldova şi Transilvania), munţi ce-si deapănă legendele din perioade dacice şi de pe vremea lui Pintea Haiducul; ei, de fapt, sunt cei mai masivi munţi vulcanici din România.

La extremitatea nordică a culmii dintre Dorna şi Neagra Şarului, stane de piatră, lavă cimentată şi mâncată de timp, de ploi şi de vânt, cu forme zoomorfe și antropomorfe, stau mărturie ritualurilor străvechi, din vremea dacilor. Întreg complexul poartă numele de “12 Apostoli”.  Potrivit legendelor, Călimanul era ”muntele ascuns”, un loc pentru ceremonii dacice, iar ”statuile” din complexul 12 Apostoli sunt, de fapt, oameni necredincioși care au fost pedepsiți de Dumnezeu prin pietrificare.

Moşul, Mucenicul, Mareşalul, Nefertiti, Ramses, Guşterul sunt doar câteva dintre denumirile bizare pe care ”statuile” le-au primit de-a lungul timpului. Li se mai spun şi Pietrele Roşii, iar unii călători le aseamănă cu sculpturile uriaşe din Insula Paştelui. Grupul de stânci ce formează rezervaţia cuprinde mai multe „sculpturi” fantastice ce atrag numeroşi vizitatori, ca de exemplu figura unui moş cu barbă, spre nord, a unui bătrân spre sud, a unui urs cu capul plecat, a unei femei ce aminteşte silueta lui Nefertiti s.a. Printre acestea se remarca figura misterioasa a Moşului, ce prezintă trei faţete distincte, toate cu chip uman.

Oamenii de ştiinţă spun că cei 12 Apostoli, îşi au originea în acţiunea milenară de erodare a vântului şi ploilor asupra rocilor vulcanice. Dar, cei care le-au văzut la faţa locului, spun că ele sunt sculpturi veritabile realizate de daci sau chair de o civilizaţie necunoscută dinaintea dacilor…

sursa: lovendal.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *