„Dacă NATO atacă Rusia, viii îi vor invidia pe cei morţi” -Martin Koller. Viitor de (h)aur …

racheta

”Sunt convins ca un razboi contra Rusiei (…) neasteptat si preventiv, este obiectivul Statelor Unite, care cauta sa acceada la hegemonia mondiala. Majoritatea bazelor militare americane sunt instalate de-o maniera in care sa vizeze Rusia si China,  in acelasi timp protejand resursele petroliere din Orientul Apropiat”, a declarat analistul militar Martin Koller, citat de Sputnik.

Potrivit lui Koller, planul ministerului ceh al Apararii, Martin Stropnicky, care a propus trimiterea de militari la frontiera cu Rusia, in cadrul suplimentarii fortelor NATO, pentru a-si demonstra ”loialitatea fata de Alianta” , este o ”decizie politica” inutila in cazul unui adevarat conflict cu Rusia.

Pornind de la acest exemplu, Martin Koller a subliniat dorinta Statelor Unite de a provoca un razboi cu Rusia, context in care Republica Ceha, dar si alti aliati NATO isi vor asuma responsabilitatea pentru declansarea unui conflict.

Rachetele si factorul uman

La ora actuala, spune analistul, timpii de reactie ai apararii antiaeriene si antiracheta sunt mult ai redusi ca inainte, ceea ce provoaca mari riscuri de stres sau erori. Nu se pot exclude disfunctionalitati in aceste sisteme sau o influenta ambivalenta a factorului uman.

Odata cu desfasurarea fortelor americane, care, de facto, sunt deja plasate in jurul frontierelor rusesti, riscul unui conflict nuclear a crescut. Iar lui Vladimir Putin nu-i mai ramane de facut decat sa reactioneze pentru a nu-i permite adversarului sau sa recurga la factorul surpriza, estimeaza analistul militar.

Deschideti o sticla cu vin si asteptati linistiti sfarsitul

Si, in cazul unui conflict nuclear cu Rusia, Martin Koller ii sfatuieste pe locuitorii Europei de Est sa ”se relaxeze, sa deschida o sticla cu vin bun si sa astepte, umili, moartea”. Analistul a mai estimat ca, dupa un asemenea conflict, supravietuitorii ii vor invidia pe cei morti. In opinia lui Koller, un conflict nuclear va avea cel mai mare impact asupra Ucrainei, tarilor baltice, Norvegiei, Poloniei, Marii Britanii, Germaniei, Olandei si Belgiei,pentru ca majoritatea bazelor NATO sunt desfasurate in aceste tari.

Londra trimite tancuri in tarile baltice

Marea Britanie planuieste deplasarea a o mie de soldati si blindate in Estonia, Letonia si Lituania, in cadrul unui nou program al NATO. Potrivit Times, citand surse militare, Londra va trimite un grup de blindate care va fi dotat si cu artilerie. Chestiunea va fi decisa in final in timpul summit-ului NATO care va avea loc in perioada 8-9 iulie, la Varsovia. Anterior, seful diplomatiei britanice, Philip Hammond, a declarat ca NATO va desfasura, prin rotatie, cinci batalioane in estul Europei, pentru a intari prezenta Aliantei in regiune.

ciuperca

Putin:  Nu vom avea de ales decat sa tintim Romania

Rusia nu va avea de ales decat sa tinteasca Romania, dupa ce a inaugurat scutul antiracheta de la Deveselu, pe care Rusia il considera o amenintare directa la adresa securitatii, a declarat , vineri, Vladimir Putin, in timpul vizitei sale in Grecia. Este cea mai agresiva luare de pozitie a presedintelui Federatiei Ruse la adresa tarii noastre. Aceleasi ”masuri pentru a asigura securitatea Rusiei” vor fi luate si in ce priveste Polonia, a adaugat Putin, care a adaugat insa ca tara sa ”nu va viola niciun acord”. ”MAE reitereaza ca acest sistem nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse sau a altui stat”, au raspuns autoritatile de la Bucuresti.

sursa: enational.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *