„Cuminţenia Pământului” îl lasă fără salariu pe Premierul Cioloş

cumintenia-pamantului

Premierul Dacian Cioloş a anunţat duminică pe Facebook că a decis să doneze salariul din luna aprilie pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului.

”A început campania pentru Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi. În ce mă priveşte, am decis să donez salariul din luna aprilie pentru acest proiect. Vă îndemn şi pe voi, pe fiecare, să faceţi după cum vă îndeamnă conştiinţa şi după posibilităţile pe care le aveţi. Eu unul am decis să fac acest lucru pentru că Brâncuşi este şi al meu!”, a transmis premierul prin intermediul unui mesaj video.

Salariul net încasat de premierul Dacian Cioloş este de peste 15.000 de lei lunar.

Guvenul României şi Ministerul Culturii a lansat joi oficial campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi ”Cuminţenia pământului”. Campania se va derula până pe 30 septembrie şi are nevoie de un sprijin cât mai larg.

Achiziţia operei se va face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice.

sursa: comisarul

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *