Cea mai mare minciună a secolului XX

operation-barbarossa-fullsize

Pentru ca astazi se serbeaza „ziua infrangerii Germaniei fasciste” de catre unii, e bine sa mai invatam si putina istorie si sa va prezint  cel mai mare si umilitor dezastru militar din istoria dezastrelor militare!

Stiti despre ce vorbesc? Unii poate intuiti, cu totii cunostem evenimentul dar nu facem legatura intre acesta si “cea mai mare minciuna” si cel “mai mare dezastru militar”, dar sa incepem.

URSS iunie 1941, Armata Rosie sta ghemuita, gata de atac pe intreaga granita de vest, asteptand momentul oportun si ordinul de la Moscova! Milioane de soldati sovietici, elita militara a acestui imperiu, mii de tancuri (dintre care peste 1400 de T 34-76 si peste 600 de KV-1), mii si mii de piese de artilerie, mii de avioane, sute de mii de tone de munitie, alimente si alte furnituri (plus peste 100 de mii de lucratori feroviari, pentru modificarea ecartamentului vestic la cel sovietic) sunt gata de lupta.

Practic intreaga Armata Rosie (primul si al doilea sau esalon) este pe granite sau in imediata sa apropiere si gata de lupta, aproximativ 3 milioane de oameni.

Cel mai mare joc de noroc din istorie, cea mai riscanta partida de poker, cea mai mare miza, cea mai mare pierdere…

Dar haideti sa ne inchipuim ce s-ar fi intamplat daca sovieticii atacau primii. Conform lui Suvorov, Stalin era pregatit sa atace la doar doua saptamani dupa atacul german, practic Hitler l-a devansat cu doar vreo 16 zile (multumita Japoniei, co-semnatara a Pactului Anti-Comintern in ’36)! Si cel mai probabil Armata Rosie, ca prim atacator, ar fi distrus Armata Germana pana in iarna, iar cursul istoriei ar fi fost altul.

De fapt Hitler avusese intentia pe 26 august, dar rapiditatea cu care s-au miscat imediat Marea Britanie si Polonia, ce au reusit sa incheie un Pact Comun Defensiv cu o zi mai devreme, l-a facut sa amane inevitabilul cu o saptamana.

Problema germanilor in cazul in care URSS ar fi atacat prima, ar fi fost ca ei nu aveau cum sa-si inlocuiasca pierderile (asa cum au putut rusii s-o faca), nu ar fi fost ajutati de nimeni (asa cum au fost rusii ajutati de britanici si americani) si cel mai probabil ca o parte din Europa ocupata li s-ar fi ridicat impotriva. Germania ar fi fost distrusa in cateva luni, pentru ca in atac rusii ar fi avut cateva avantaje foarte mari: reteaua de sosele din Vest ar fi favorizat o inaintare rapida (spre deosebire de noroaiele Rusiei), centrele industrial europene erau aproape de granita de atunci dintre Germania si URSS, astfel ca – cel mai probabil – sovieticii ar fi atins Atlanticul cel mai tarziu in primavara anului 1942…

Se spune ca dupa atacul german, timp de sapte zile, Stalin a refuzat orice contact cu ofiterii sai, inchizandu-se intr-o vila de langa Moscova. Si-l inteleg perfect, probabil ca-i venea sa urle si sa-si muste mainile, nu pentru ca pierduse razboiul (stie ca poate castiga) ci pentru ca pierduse Europa, desi era pregatit, facuse totul bine si a fost luat prin surprindere, pierzand totul pe o singura aruncare de zaruri…

Daca Hitler nu ar fi devansat atacul sovietic astazi eram toti sovietici, astfel ca pe langa toate pacatele acestui caporal nebun, putem sa-i recunoastem o mare „realizare”; datorita atacului preventiv impotriva sovieticilor, Europa de Vest a ramas libera si pana la urma, dupa decenii de chin, comunismul s-a prabusit.

Asadar URSS se pregatea sa atace, lucru in sfarsit recunoscut si de rusi dar ei sustin ca abia in 1942 ar fi fost gata pregatirile, in iulie 1941 si in sprijinul acestei afirmatii aducem mai multe argumente:

Intreaga Armata Rosie (aia profesionista) era pe granite. In caz ca ar fi fost pe o pozitie defensiva, atunci armata ar fi fost esalonata in interior, in adancime pe linii de aparare succesive, departe de capcanele unei lovituri preventive.
Fortificatiile Liniei Stalin fusesera chiar distruse, podurile deminate.
120 de mii de lucratori ferovoari erau in prima linie, gata sa modifice ecartamentul de tip “vest” in cel de tip “est”.
Germanii au raportat ca au capturat sute de mii de tone de munitie depozitata in vagoane de cale ferata (asadar gata sa inainteze odata cu trupele) si depozitata direct pe pamant, plus peste 3 milioane de prizonieri. Ori daca sovieticii erau in defensiva ce faceau cu atatia militari pe granite?!
Se cunoaste deja ca serviciile de informatii germane erau deplorabile, in timp ce cele sovietice erau exceptionale, se stie deja ca Stalin cunostea absolut totul, in cele mai mici amanunte, astfel ca o operatiune militara precum “Brabarosa” este exclus sa-i fi scapat.
Economia germana nu era nici macar trecuta la regimul de razboi, armata nu avea carburanti si munitie suficienta, de unde deducem ca germanii au atacat rapid, cunoscand probabil ca peste doua saptamani (varianta lui Suvorov) urmau sa fie macelariti. Au atacat cu ce au avut atunci si bine au facut.

Si ar mai fi inca o serie intrega de argumente, dar ne oprim aici.

Sovieticii (rusii) au tacut malc, dupa atac – dandu-se raniti si victime, cel mai probabil de rusine, nedorind sa recunoasca ca cea mai mare infrangere militara din istorie a fost rodul prostiei lor, ca au pierdut o armata intreaga pe mana lor, ca germanii le-au dat peste bot si i-au luat prin surprindere…

Este poate cea mai umilitoare infrangere din istorie, cand invingatorul final (sovieticii) au pierdut aproape totul datorita unei miscari a inamicului cu totul neasteptata. Stralucitoare victoria germanilor din 1941, cea mai rusinoasa infrangere din istoria militara pentru sovietici si de aici probabil si faptul ca si astazi rusii o tin pe-a lor; ca erau nepregatiti, ca Stalin a fost un prost, etc, etc…

Asadar, astazi, pe 9 mai, cand rusii sarbatoresc Ziua Victoriei, sa spunem adevarul; Armata Rosie a fost pulverizata in vara lui 1941 de inteligenta si tupeul german, iar aceasta infrangere a salvat – peste ani – restul Europei de la sovietizare.

De altfel oricat am vrea sa fim baieti buni nu putem sa nu remarcam ca rusii s-au cam facut de ras in ambele razboaie mondiale.

Astfel, in Primul Razboi Mondial Armata Rusa a fost cea mai mare dintre toate participantele la razboi dar a incasat cele mai mari si costisitoare infrangeri, cele mai mari pierderi, cei mai multi prizonieri au fost rusi, iar in 1917 si armata si Imperiul s-au dus dracului direct in bratele bolsevicilor.

In cel de-al Doilea Razboi Mondial Armata Rosie regulata a fost distrusa de germani in 1941, in timpul celei mai mari lovituri preventive din istorie si rusii au incasat cea mai mare infrangere din istoria militara cunoscuta, Canae sau Gaugamela fiind simple jocuri de copii fata de dezastrul contorizat de rusi, iar mai apoi, in timpul luptelor rusii s-au remarcat mai ales prin deminarea terenului din fata cu ajutorul propriilor soldati, Jukov declarand senin ca intr-o astfel de operatiune pierderile sunt decente, similare cu cele ale atacului impotriva unei pozitii aparate de mitraliere…

In rest multi oameni, multe tancuri, multa artilerie si “Ura Stalina”!

Trebuie sa-i creditam pe germani ca fiind autori celei mai mari, reusite si fructoase (prin prisma dezastrului lasat in urma in randurile Armatei Rosii) lovituri preventive din istorie, iar rusii sunt nefericiti posesori ai recordului pentru cea mai mare catastrofa militara din istorie. Si ai recordului de prizonieri pierduti in timpul unei singure operatiuni militare: + 3 milioane de sovietici au cazut prizonieri in vara anului 1941!

De ce tac rusii?! De rusine mon cher, de rusine, cel mai probabil…

Ca tot serbeaza ei astazi Ziua Victoriei. Bine oricum, ca n-o serbeaza la Paris.

 Autor: GeorgeGMT

Sursa: rumaniamilitary.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *