Ce să mai credem despre bulgari? Nu vor să-i supere pe ruși în Marea Neagră, dar ar trimite trupe în România

Kashin

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că țara sa nu va participa la crearea flotei NATO în Marea Neagră, insa accepta participarea la crearea unei brigăzi multinaționale NATO în România.

Astfel, Bulgaria refuza să se alăture flotei NATO, a cărui sarcină principală ar fi contraponderea față de forțele navale rusești din Marea Neagră. Declarația lui Borisov a fost facuta joi, 16 iunie, la o conferință de presă comună cu președintele bulgar Rosen Plevneliev, potrivit Reuters.

„Eu spun mereu că vreau să văd în Marea Neagră barci cu vele, iahturi, nave de croaziera cu turiști, nu doresc această mare sa devina scena ostilităților … războiul nu are ce cauta in Marea Neagră”, – a spus Borisov.

„Să oprim speculațiile că în Marea Neagră o oarecare flota va lupta vreodată. Bulgaria este o țară pașnică și politica sa externă nu este îndreptată împotriva nimănui”, – a declarat președintele Plevneliev.

Agenția notează că problema flotei din Marea Neagră ar putea fi dezbatuta la summit-ul de la Varșovia al NATO.

Ideea apartine Turciei și României, care anterior au propus crearea flotei NATO în Marea Neagră, pentru că această regiune este importantă atat pentru Est cât și pentru Occident, din cauza rezervelor sale de energie și apropierea de Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, Bulgaria și-a exprimat disponibilitatea de a participa la desfășurarea unei brigăzi multinaționale NATO în România.

sursa: paginaderusia.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *