Boris Johnson compară Uniunea Europeană cu imperiul lui Hitler: Toate încercările de a uni Europa sub un singur guvern s-au terminat TRAGIC

borisBoris Johnson a declarat, într-un interviu acordat publicației Sunday Telegraph, că istoria Europei a fost marcată în ultimii două mii de ani de încercări repetate de a uni continentul sub un singur și unic guvern, ca pentru a imita Imperiul Roman.

„Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite”, a afirmat el cu câteva săptămâni înainte de referendumul privind menținerea Marii Britanii în UE.

„Ceea ce lipsește fundamental este eterna problemă: nu există o fidelitate reală față de ideea de Europei (…) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înțeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic”, a adăugat Boris Johnson, unul dintre liderii Partidului Conservator al premierului David Cameron care, la rândul său, militează pentru menținerea țării în UE.

Marea Britanie poate „prospera ca niciodată până acum” părăsind UE, a subliniat Boris Johnson în interviul amintit.

Cu șase săptămâni înainte de referendumul prevăzut la 23 iunie, partizanii Brexitului și cei ai păstrării Marii Britanii în Uniunea Europeană se află la egalitate, 50% fiecare, potrivit paginii de internet a institutului What UK thinks, după media ultimelor șase sondaje.

Conform unui alt sondaj realizat pentru publicațiile Sunday Mirror și Independent, 21% dintre persoanele chestionate au afirmat că au mai multă încredere în David Cameron decât în Boris Johnson, față de 45% care au declarat invers.

sursa: fluierul

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *