Bill Clinton ceartă Polonia si Ungaria

BillClintonOficialii de la Varsovia si Budapesta s-au trezit luati la tinta de fostul presedinte american Bill Clinton pentru politicile populiste si nedemocratice promovate in ultimii ani.

Fostul ocupant al Biroului Oval i-a comparat pe oficialii din cele doua tari cu Vladimir Putin, neratand ocazia sa arunce cateva sageti si catre Donald Trump, adversarul sotiei sale, Hillary, in cursa pentru castigarea alegerilor prezidentiale din SUA, remarca Hungary Today.

„Polonia si Ungaria s-au trezit ca democratia este o treaba prea complicata si acum vor lideri de tipul lui Putin”, a punctat fostul presedinte american.

Clinton s-a referit la sefii de stat si de guvern din cele doua tari din fostul bloc comunist in cadrul unui discurs de sustinere a sotiei sale in New Jersey, tintind in acelasi timp si catre rivalul acesteia, Donald Trump.

„Dati-mi o dictatura autoritara si tineti strainii in afara granitelor. Parca suna familiar, nu? Ungaria si Polonia nu ar fi fost libere acum, daca n-ar fi existat SUA si Razboiul Rece”, a comentat fostul presedinte american.

Clinton a oferit si viziunea sa asupra propunerii ridicate de republicanul Donald Trump privind intervicerea accesului musulmanilor in SUA.

„America are nevoie disperata de musulmanii care iubesc libertatea, urasc teroarea si vor sa fie parte a acestei natiuni. Nu putem diviza tara, religia noastra, pur si simplu nu putem face asta”, a explicat Bill Clinton.

Campania lui Hillary Clinton este finantata si de omul de afaceri de origine maghiara George Soros, care a donat aproximativ 8 milioane de dolari in 2015 pentru grupurile de sustinere ale candidatei democrate.

Soros este unul dintre cei mai acerbi critici ai premierului maghiar Viktor Orban si militeaza pentru o politica de tipul „usi deschise” pentru refugiatii ajunsi in Europa.

Replica data de Budapesta fostului lider de la Casa Alba a venit din partea ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

„Decizia poporului maghiar s-ar putea sa nu fie pe placul lui Bill Clinton, dar acesta este un motiv insuficient pentru a jigni intr-o asemenea maniera”, a spus oficialul de la Budapesta.

sursa: business24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *