ALARMANT!!! Şeful serviciului secret ucrainen (SBU) face dezvăluiri: „Omuleţii verzi” plănuiau să destabilizeze Moldova şi România

little-green-men-cropped-750x400

În nouă raioane ale regiunii Odesa, a fost efectuată anul trecut o încercare de a crea „Republica Populară Basarabia”, a declarat Vasili Griţak, președintele SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), vineri, la Odesa, informeaza Tsenzor.NET.

Potrivit lui, aceste încercări au fost inspirate de „serviciile speciale ale unor țări străine”.

„Până la sfârşitul lunii aprilie 2015, planul era ca, aruncand în aer două poduri, să fie creată o „republică populara basarabeana” în noua raioane. Am confiscat atunci o grămadă de documente care indicau faptul că a existat deja şi un candidat pentru şefia Basarabiei de Sud. Potrivit datelor dezvăluite, planul prevedea inclusiv intrarea „omuleţilor verzi” de pe teritoriul Transnistriei și apoi destabilizarea situației din Moldova, România și intrarea în Europa cu război hibrid”, – a spus el.

Griţak a mai declarat ca SBU a desfasurat în primăvara anului 2015 trei operatiuni în regiunea Odesa şi ca datorita acestor interventii, şansele separatismului au fost reduse la minim în această regiune.

De asemenea, şeful SBU a declarat că Rusia finanţează activitățile extremiste din Ucraina. Potrivit lui, unii dintre politicienii din regimul Ianukovi de „al doilea și al treilea nivel” se întâlnesc în secret cu reprezentanți ai fostelor elite politice ucrainene care au fugit în Rusia și primesc de la ei şi din partea serviciilor speciale finanţări şi alt spirjin pentru destabilizarea situaţiei din Ucraina.

Vasili Griţak a adăugat că, în cursul anului trecut, în afara regiunii Donbas din Ucraina au fost neutralizate activitățile a 26 grupuri de sabotaj şi recunoaștere și prevenite mai mult de 10 atacuri teroriste.

sursa: paginaderusia.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *