7 previziuni bizare care s-au adeverit

nostradamus-620-500637015

Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, a fost un farmacist francez care a trăit în secolul al XVI-lea. El a intrat în istorie graţie cărţii „Les Prophéties” (Profeţiile), publicată în 1555.

Generaţii întregi l-au creditat pe Nostradamus cu puterea de a prezice evenimente majore ce aveau să aibă loc. Mai jos puteţi citi câteva dintre ele şi evenimentele istorice despre care se crede că le-ar fi prezis.

Profeţia: „Sângele celor drepţi va fi cerut în Londra, ars de foc în anul 66”.

Evenimentul: Marele incendiu din Londra, 1666, a distrus oraşul medieval. În jur de 70.000 de locuinţe, dintre cele 80.000 ar fi ars în acest incendiu, însă numărul victimelor nu a sărit de zece.

Profeţia: „De la oamenii înrobiţi, cântece, cântări şi cereri, prinţii şi lorzii sunt ţinuţi captivi în închisori (…) Marele zid va cădea, regele va fi executat.

Evenimentul istoric: Revoluţia franceză din 1789. Acest eveniment sângeros a pornit ca o rebeliune împotriva aristocraţilor, arestaţi şi executaţi prin decapitare. Oamenii au năvălit închisoarea Bastilla, care a fost distrusă, iar regele Louis XVI a fost capturat şi executat la patru ani după.

Profeţia: „Din adâncimile Europei de Vest, un copil se va naşte într-o familie săracă, el cu a cărui vorbă va seduce o armată mare. Faima sa se va răspândi către împărăţiile din est”.

Persoana reală ar fi Adolf Hitler, cunoscut drept „copilul Germaniei”.

Profeţia Focul vulcanic din centrul pământului va cauza cutremure în noul oraş. Două mari pietre se vor război pentru mult timp. Apoi Arethusa va înroşi un nou râu.

Se crede că evenimentul în cauză ar fi atacurile teroriste din 11 septembrie. Noul oraş ar fi New York, iar cele două pietre: creştinismul şi islamul. „Centrul pământului” ar fi în această interpretare cele două turnuri gemene distruse în atacurile teroriste din 2001.

Alte profeţii istorice

Preşedintele american Abraham Lincoln şi-ar fi visat propria moarte, cu doar trei zile înainte de a fi ucis. Mai mult, în autobiografia lui Lincoln, autorul susţine că preşedintele american ar fi visat chiar că a fost asasinat.

Similar, John F. Kennedy i-ar fi spus lui Jackie Kennedy, în ziua în care a fost ucis, că nu poate face nimic dacă un nebun decide să-l împuşte de la un geam.

sursagandul.info

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *