Numărul 666 îl face pe Sfântul Părinte să refuze o donaţie consistentă. Papa nu ia banii oferiţi de preşedintele Argentinei.

Wp-666-588

Papa Francisc a refuzat o donaţie a preşedintelui argentinian Mauricio Macri pentru una din fundaţiile sale fiindcă suma donată conţinea seria de cifre 666, pe care unii îl consideră numărul diavolului, relatează marţi directmatin.fr  citat de Agerpres.

Mauricio Macri a donat 16.666.000 de pesos (aproape 1,2 milioane de dolari) fundaţiei argentiniene susţinute de papă, Scholas Occurentes. După câteva săptămâni suveranul pontif a cerut fundaţiei să restituie banii donatorului, precizând într-un post-scriptum „Nu îmi place 666”. În Biblie, acest număr este asociat cu diavolul.

Unii apreciază însă că refuzul papei Francisc este mai degrabă un fel de a semnala preşedintelui argentinian că nu este de acord cu politica de austeritate pe care a introdus-o în ţară de la venirea sa la putere, în noiembrie 2015.

Oficial, apropiaţi ai celor două părţi neagă orice animozitate între suveranul pontif şi preşedintele Argentinei. Însă, potrivit The Guardian, Juan Grabois, consilier la Vatican, a spus în presă că „cel care crede că, donând bani din fonduri publice unei fundaţii legate direct sau indirect de Francisc, face un gest pentru papă este absurd”. Declaraţie care nu a fost sigur pe placul lui Mauricio Macri.

sursa: romanialibera.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *